Loader
logo
Instagram Repost Nedir?
Instagram Repost Nedir?

Günümüzde en çok sevilen sosyal medya uygulamalarından biri de Instagram’dır. Instagram uygulamasında günlük yaşantınızdan kareler paylaşarak takipçiler, beğeniler kazanabilirsiniz. Dilerseniz profilinizde, sizin de çok beğendiğiniz fakat başka kullanıcıya ait olan bir gönderiyi, gönderinin açıklamasıyla, konu etiketleriyle alıntılayarak paylaşabilirsiniz. Paylaştığınız fotoğrafta gönderinin kime ait olduğu da gözükecektir. İşte bu işleme repost denir. Repost işlemi Instagramın bünyesinde bulundurduğu bir özellik değildir.

Instagram Repost Nasıl Kullanılır?

Repost, Instagram uygulaması üzerinden yapılabilen bir işlem değildir. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için repost uygulamalarını indirmeniz gerekmektedir. Repost uygulamaları hem Anroid hem IOS işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabilir. Bu uygulamalar ücretsizdir. Appstore veya Play store sitelerine girip bir repost uygulaması indirin. Ardından indirdiğiniz uygulamaya Instagram hesabınız ile giriş yapın. Daha sonra Instagram’a giriş yapın. Beğendiğiniz gönderinin üstünde üç nokta simgesi bulunacaktır.

Bu simgeye dokunup “bağlantıyı kopyala” seçeneğine dokunun.  Bu seçeneğe dokunduğunuz zaman repost uygulamasında da otomatik bir kopyalama işlemi olacaktır. Repost uygulamasına geri döndüğünüzde kopyaladığınız fotoğrafı göreceksiniz. Fotoğrafın altında bulunan iki ok işaretine dokunun. Fotoğraf dilerseniz gönderi olarak dilerseniz hikaye olarak paylaşılacaktır. Paylaşım yaparken dilerseniz gönderinin açıklama kısmını da düzenleyebilirsiniz.

Önerilen İçerik: Instagram Gerçek Ucuz Takipçi

Instagram Repost Uygulamaları?

Instagram bu özelliği bünyesinde bulundurmadığı için birçok repost uygulaması bulunmaktadır. Bunlardan en bilineni ve kullanımı en kolay olanı “Regram Posts” uygulamasıdır. Bu uygulama hem Android hem IOS cihazlarda kullanılabilir. Uygulamanın ismi Instagram’ı andırsa da Instagram ile hiçbir bağlantısı yoktur. Bir diğer uygulama ise “In Repost”  uygulamasıdır. Uygulama diğerlerinden farklı olarak IGTV videolarını da repost etmenize ve kolaylıkla kaydetmenize yardımcı olacaktır. Aynı zamanda bu uygulamayı kullanmak için Instagram bilgilerinizle giriş yapmanıza gerek yoktur.

İlginizi Çekebilir: Instagram’ı Dondurunca Takipçiler Gider mi?

Copyright © Sash. Designed with by Spruko All rights reserved.